Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘Vitis prohibita’ i ‘Demasiado lejos para oírlo todo’ guanyen els principals premis del Most

Aquest diumenge al vespre tenia lloc a l’Auditori Municipal de Vilafranca la gala de cloenda de la novena edició del Most Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava.

El documental d’Stéphane Balay ‘Vitis prohibita. Le retour des cépages résistants’ ha rebut el Gran Premi del Jurat de la secció Collita, valorat en 3.000€. En aquesta secció dedicada als treballs audiovisuals sobre la vinya i el vi també han resultat guanyadors ‘Celler cooperatiu de Gandesa. Testimonis’, guardonat amb el premi Vi català; ‘El vino, el mundo y nosotros’, que ha rebut el premi Projecció Internacional; ‘Vinho’ha estat el Millor Documental; ‘Patchwork’ ha rebut el Premi a la Millor Ficció; ‘DO Penedès. 2700 anys’, del vilafranquí Jordi Escofet, ha estat el Millor Promocional; i, finalment, ‘L’invisible’ ha estat guardonat amb el Premi Arrels.

Pel que fa a la secció Brot, el curtmetratge guanyador ha estat ‘Demasiado lejos para oírlo todo’, d’Héctor Montaño, que ha obtingut el Premi del Jurat. El Premi del Jurat Jove ha estat per a ‘Vaca’, de Marta Bayarri; mentre que ‘Pizza’, d’Aitor de Kintana Moraza i Iñaki Rikarte Egidazu, ha rebut el Premi del Públic.

El Most arribava amb el lliurament dels premis al final de la seva novena edició aconseguint superar la xifra rècord d’espectadors de l’any passat en mig miler. 5.300 persones han assistit a les sessions dels 10 dies de festival al Penedès.

El certamen, organitzat per Vinseum i Cineclub Vilafranca, ha comptat amb un amplíssim programa que ha dut el cinema i el vi a diferents punts de la comarca i ha permès als equips de les pel·lícules participants compartir la seva experiència amb el públic.

Ara el Most es trasllada al Priorat en una versió de cinc dies de festival que tindrà lloc del 27 de novembre a l’1 de desembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: