Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Castell de 10 es verd… i el 4 de 9 sense folre, també

Els Castellers de Vilafranca assoleixen una brillant diada de Tots Sants, descarregant el 3 de 10 emmanillat, l’únic vist enguany, i recuperant el 4 de 9 net, que descarrega 3 anys després.

Diada somniada i buscada pels Castellers de Vilafranca, en una diada de Tots Sants per admirar. Els verds han assolit quatre castells de gamma extra, i tot descarregat!. Cal destacar per sobre de tot, els dos grans castells i objectius del dia, el 3 de 10 amb folre i manilles i el 4 de 9 sense folre. Una diada castellera intensa i llarga 4 hores i 30 minuts, que ens ha deixat fins a sis novetats entre les quatre colles.

Els Verds han iniciat diada atacant el 3 de 10 amb folre i manilles que els ha costat molt de lligar. Al tercer peu l’han donat per bo però sense estar del tot assentat. No ha millorat durant la pujada i han decidit baixar-lo. El castell duia canvis destacats respecte als tres carregats aquest any. En segona ronda han posat una mica de treva i per asserenar els ànims han descarregat la seva novena Torre de 9 amb folre i manilles de l’any. Tot seguit han atacat el 4 de 9 sense folre, conscients que ja portaven 4 peus amb manilles i calia dosificar el gruix de la colla. Un castell, el quatre, que havien preparat amb consciencia i molta gent que s’hi estrenava. Al segon peu aquest a pujat còmode i l’han pogut treballar fins el final davant l’eufòria de la plaça. Des de la diada de Tots Sants de 2016 que no el completaven. Castell amb majúscules, ja que enguany només la colla Vella dels Xiquets de Valls l’havia assolit. Destacar la presència d’una noia, Maria Vall, el pis de quarts, un fet poc freqüent. I sense donar-se per vençuts quarta ronda, 3 de 10 amb folre i manilles. Un canvi a terços i quarts i castell de bona mida i execució. Lligat a la primera i pujada ferma, els verds han completat el primer de l’any, no només de la colla, si no de tot el món casteller, el 17è. del seu historial i 30è. en el global de les colles. El castell de deu es verd. Anotar que es el cinquè any seguit que els de Vilafranca el descarreguen per Tots Sants i setè any assolint-lo a plaça de manera consecutiva. Per arrodonir la millor diada de l’any de la colla i una de les millors a plaça amb tot descarregat els Verds han completat el seu tercer Pilar de 8 amb folre i manilles de la temporada. Una bona manera d’acabar la temporada i el mandat de quatre anys de Toni Bach, al capdavant de la colla.

Els Capgrossos de Mataró, han descarregat una magnífica tripleta vilafranquina, amb el 4 de 9 amb folre, el 3 de 9 amb folre i el 4 de 8 amb l’agulla. Tres castells que havia completat feia 5 dies a les Fires de Girona. Han decidit portar a plaça el pilar de 8 amb folre i manilles que la colla no ha descarregat mai. Només atresorava 2 de carregats, ambdós a Vilafranca per Tots Sants de 2015 i 2017. Aquesta vegada també ha quedat en carregat. Han signat la seva millor diada de l’any.

Els que també han estat d’enhorabona han estat els Castellers de Sants que han completat la seva millor actuació de la temporada estrenant el 3 de 9 amb folre i el 5 de 8, sumant el 4 de 9 amb folre que havien estrenat per la seva diada. Una tripleta màgica balsàmica per una colla que torna al lloc que mereixen.

Any per oblidar per als Xiquets de Tarragona que acabaran l’any perdent la categoria de nou pisos. A Vilafranca enguany no l’han portat a plaça, un fet que no havien deixat de fer des de la diada del 2011. Es van encallar una vegada més amb el 5 de 8, tancaran l’any amb 11 intents desmuntats sobre aquest castells i com a novetat només han pogut estrenar la Torre de 8 amb folre. Han completat la tripleta de 8 amb el 4 de 8 i el 3 de 8.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: