Diumenge, 26 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Maite Carranza ha parlat de la perspectiva de gènere en la literatura infantil i juvenil

Finalment aquest dilluns Maite Carranza ha participat en el cicle de xerrades que amb el títol “Despullant els masclisme” organitza la llibreria La Cultural.

L’escriptora havia d’obrir el cicle, però la seva conferència es va haver d’ajornar el passat 17 d’octubre amb motiu dels actes que durant aquella setmana hi va haver pel rebuig a la sentència del Tribunal Suprem als líders del procés.
Maite Carranza és antropòloga, escriptora i guionista.
Aquest dilluns a l’Escorxador parlava de la perspectiva de gènere en la literatura infantil i juvenil, amb els seus coneixements d’antropologia, però també des de la perspectiva d’escriptora, amb alguns títols dins de l’àmbit de l’infantil i juvenil.
Carranza remarca que els rols masculí o femení no són genètics sinó que s’adquireixen a través de la socialització infantil.
Maite Carranza confessa que no és una activista del feminisme però té clar que cal ser conscients que s’ha de lluitar per que les millores assolides en la igualtat de gèneres no es perdin. També que la literatura transmet comportaments socials.
Carranza va presentar a Vilafranca dues novetats, ‘Safari’ (premi Edebé 2019), una novel·la humorística infantil sobre una comunitat de ximpanzés on la situació del mascle no és tan dominant com ens pensem; i ‘L’alè del drac’ (Premi Joaquim Ruyra 2019), una novel·la juvenil, en la qual el jove Antoni Gaudí comparteix protagonisme amb una noia avançada al seu temps i víctima de la seva condició de dona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: