Diumenge, 26 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les entitats que treballen per la salut mental al Penedès commemoren el seu dia mundial

El 10 d’octubre és el dia mundial de la Salut Mental, i amb aquest motiu des de la Taula de la Salut Mental de l’Alt Penedès s’organitzava el mateix matí dues activitats per tal de recordar la data.

En primer lloc es va fer una caminada per el centre de Vilafranca amb usuaris de diferents centres d’atenció a persones amb problemes de salut mental. Amb la guia de Roser Serra, de l’empresa Gust a Terra que ja ofereix les visites guiades a les escoles amb Centre Vila, es va sortir de la Rambla de Sant Francesc pefr fer un recorregut lligat al teixit comercial de la capital de l’Alt Penedès.

En acabar, tots els participants es va trobar al Claustre de Sant Francesc per tal de participar en el que era l’acte central de la jornada, amb la lectura d’un manifest que volia posar sobre la taula la necessitat de continuar fent polítiques públiques de suport a l’atenció a les persones amb problemes de salut mental. Enguany el lema de la jornada era ‘Parlar i escoltar salva vides’. Núria Rosell, treballadora social del servei de rehabilitació comunitària i Hospital de Dia en Salut Mental de l’Alt Penedès, explicava els eixos principals del comunicat que es va llegir.

Un familiar d’un dels usuaris de El Turó Salut Mental va ser l’encarregat de donar lectura al manifest, i després es va fer un petit refrigeri per posar punt final a la jornada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: