Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Associació El Turó ha presentat un llibre de contes per parlar sobre salut mental

Es tracta de cinc contes breus que a través d’un llenguatge senzill i entenedor per els infants, permeti a les escoles poder parlar sobre les malalties de salut mental.

Dijous coincidint amb el dia mundial de la Salut Mental es presentava a la biblioteca de Vilafranca el llibre de contes que han editat amb la voluntat de fer arribar als més petits una informació clara i entenedora sobre la salut mental. Foix Sogas, directora de Serveis de El Turó Salut Mental, comentava que van estar buscant contes infantils amb els quals poder-se acostar a les escoles per parlar de temes relacionats amb la salut mental i que no en van trobar. Així, van acabar encarregant a una col·laboradora de l’entitat, la Margarita Benjumea, que els escrivís cinc contes curts a través dels quals poder parlar de salut mental amb els més petits.

El resultat el presentaven a la biblioteca Torras i Bages amb bones sensacions, i la convicció que serà una bona eina per explicar les malalties i poder lluitar també contra els estigmes que les acompanyen.

L’objectiu final és poder treballar a les escoles, amb els més petits, per tal de lluitar contra la discriminació que sovint acompanya les persones que pateixen malalties mentals.

En la presentació també hi era l’autora dels cinc textos, que es mostrava satisfeta dels resultats i de tot el procés que s’ha seguit per poder fer realitat el llibre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: