Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Pla de Mobilitat de Vilafranca s’aprova inicialment amb el suport de tots els grups del ple

Tot i alguns matisos que van plantejar els grups de l’oposició l’aprovació inicial va tirar endavant amb el suport dels 21 regidors del plenari.

Aquest va ser el punt més destacat del ple de l’Ajuntament de Vilafranca que es va celebrar dimarts al vespre de manera telemàtica, i que va comptar amb el vot favorable de tots els grups municipals a l’espera que es puguin presentar al·legacions a partir d’ara abans de la seva aprovació definitiva.

El pla, que marca les accions a dur a terme en aquest àmbit entre els anys 2021-2026, va ser presentat de manera conjunta pel regidor de de projectes estratègics i mobilitat, Aureli Ruiz, i el regidor d’urbanisme Francisco Romero.

Ruiz va defensar que el Pla vol vetllar per potenciar l’accessibilitat i la mobilitat sobre tot a peu per tal de mirar per incrementar la qualitat de vida de les persones.

Per la seva banda, Romero destacava la visió plurianual del projecte, i el fet que estava molt relacionat amb altres propostes importants per la vila que s’estan desenvolupant en aquests moments. Cal un equilibri entre els vehicles i la mobilitat sostenible, promovent una mobilitat inclusiva i amb una visió a llarg termini. Remarcava també que l’Ajuntament disposa d’un pressupost per fer-ho possible.

Com dèiem els grups de l’oposició van votar favorablement aquesta aprovació inicial. Eladio García, de Ciutadans va destacar l’aposta per millorar la mobilitat a peu i racionalitzant l’ús dels vehicles.

Des de Vilafranca en Comú es considerava positiu tirar endavant finalment aquest pla, per millorar la mobilitat i lluitar contra el canvi climàtic. Ramon Arnabat considerava que hi havia qüestions que es podien millorar, sobre tot tenint en compte que és un tema on hi ha una evolució constant. Considerava que és una bona proposta de pla, però que cal ser més agosarats.

El regidor Noel Viñas, de la CUP, posava en valor el procés participatiu per elaborar el pla, i demanava que la Comissió del Transport Públic en pugui fer el seguiment. Apuntava que les propostes van ben encaminades per potenciar una mobilitat més sostenible.

Finalment, des d’ERC Pere Sàbat explicava que les línies bàsiques del pla els agradaven , però consideraven que calia ser més agosarats i fer un pas més endavant per no quedar-se només en bones propostes. Lamentava també poca concreció en el pla, tot apuntat que bona part de la inversió es deixava fins i tot per quan ja hagués passat el 2026.

L’aprovació inicial va ser acordada de manera unànime per tots els grups municipals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: