Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Esquerra Republicana proposa la municipalització de la gestió del cementiri de Vilafranca

Els republicans continuen demanant la municipalització dels serveis funeraris, ja que consideren que és la garantia de poder oferir uns preus més justos i econòmics als ciutadans.

El grup municipal d’ERC presentarà en el proper ple una moció per demanar que l’ajuntament avanci cap a la gestió pública del servei de cementiri. En aquest sentit, la regidor Mònica Hill explicava que cal corregir i millorar aspectes de la gestió del cementiri que s’arrosseguen des de fa molts anys. Recordava que l’actual ordenança que regula el servei és de l’any 1998, i que per tant està obsoleta en molts sentits. Un exemple, el fet que conté una disposició transitòria que cedeix la gestió del cementiri primer a Joan Trius, després a Serveis Funeraris, i ara a Àltima. Mònica Hill considera que aquesta situació s’hauria d’haver resolt fa molts anys.

Des d’ERC consideren que aquesta situació provoca falta de transparència en la gestió del cementiri, i una manca de control municipal sobre el servei, les taxes i les tarifes. Una gestió pública permetria, remarcava Hill, poder oferir un servei més ajustat econòmicament.

Des d’Esquerra es considera, doncs, que ja va sent hora d’acabar amb aquesta “excepcionalitat”, evitant externalitzar el servei, com ha passat amb el tanatori- crematori.

Aquesta moció s’emmarca en la demanda constant d’Esquerra Republicana per aconseguir uns serveis funeraris justos i que s’acabi ja amb la situació de monopoli. Consideren que els serveis funeraris són essencials per a la ciutadania i cal que siguin justos, dignes, públics i transparents. Ja en el passat mandat, el ple municipal va aprovar per unanimitat una moció presentada per ERC per realitzar un estudi de viabilitat per crear un tanatori-crematori de caràcter públic municipal o supramunicipal, que garantís un servei a un preu digne.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: