Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Castellví demana la suspensió del Pla Director Urbanístic de Sant Marçal – Cal Vies

Ahir dimarts va tenir lloc a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Castellví de la Marca el Ple ordinari del mes d’octubre.

El punt que va centrar tota l’atenció del Ple va ser la moció per demanar la retirada del Pla Director Urbanístic de l’activitat econòmica Sant Marçal- Cal Vies, presentada pel grup d’ERC.
Marc Retamal, del grup municipal d’ERC, va llegir un escrit en nom d’alguns veïns i veïnes de Castellví de la Marca. Alguns dels punts principals de la seva intervenció van ser que consideren important escoltar el que diu una part important del municipi. O que és del tot incoherent impulsar aquest Pla Parcial Industrial en una zona on els terrenys tenen un elevat valor paisatgístic i una vitivinicultura rica i activa. També va destacar que 350 al·legacions demostren i els recolzen quan diuen que la gent del municipi està en contra d’aquest projecte.
Un cop acabada la seva intervenció l’alcalde, Xavier Ramos, va lamentar la falta de respecte d’algun contingut de l’escrit que s’havia llegit per part d’ERC en nom de la Plataforma i ho va considerar una vergonya i un menyspreu cap a les regidores i regidors del consistori.
També va voler posar en antecedents d’aquest projecte que va néixer el 2004 en el POUM.
En referència a la moció, l’alcalde va comentar que comparteixen l’objectiu, i va remarcar la lluita institucional per canviar tot allò que no és benvingut en un municipi com Castellví de la Marca.
El grup de Junts per Castellví de la Marca va proposar una modificació al primer punt. Canviar la paraula retirada per suspensió de la tramitació del Pla Director Urbanístic fins a l’aprovació definitiva del Pla Territorial Parcial del Penedès. El Pla Territorial del Penedès ha de ser el fòrum adequat per decidir entre tots quin model econòmic i de territori que es vol. I ha de comptar amb la participació de molts sectors.
Aquest canvi en el primer punt va ser acceptat pel grup municipal d’ERC i la moció va ser aprovada per unanimitat.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: