Diumenge, 25 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Richard Martin ha quedat finalista al Premi Nacional de Pintura Juan Francés

Richard Martin ha quedat finalista al Premi Nacional de Pintura Juan Francés

L’obra presentada es basa en una fotografia feta de la plaça Seffarine de la ciutat de Fes.

L’artista granadenc Richard Martin ha estat seleccionat, juntament amb 24 obres més, al Premi Nacional de Pintura Juan Francés que s’atorga a la ciutat de València. L’obra presentada s’anomena ‘A Fez’ i l’autor va emprar la tècnica d’oli sobre tela.

Martin es va formar a l’Escola d’Art i Disseny la Llotja de Barcelona i fa 30 anys que pinta. Segons l’artista, l’obra finalista és un punt d’inflexió en la seva carrera.

La composició del quadre es basa en una fotografia feta de la plaça Seffarine de la ciutat de Fes, en un dels viatges de Martin.

Enguany es van presentar més de 500 obres al Premi Nacional de Pintura Juan Francés i ell va ser un dels 25 seleccionats a tot l’estat espanyol. Finalment no va guanyar el premi econòmic, valorat en 8000 euros, però assegura que ser un dels artistes seleccionats ja és un gran reconeixement per a ell.

Segons diu, aquest reconeixement és una empenta per a seguir pintant. Actualment està treballant en una obra que no està tancada i en la que van sorgint figures a mida que es va pintant, és el que Umberto Ecco va anomenar ‘obra oberta’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: