Dissabte, 15 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Capella de Sant Joan acull la mostra pictòrica ‘Silentium’, de Josep Maria Avilés

L’exposició es pot visitar fins el proper 11 d’abril, a la Capella de Sant Joan.

La capella de Sant Joan acull ‘Silentium’, una mostra pictòrica de gran format de l’artista Josep Maria Avilés. ‘Silentium és una exposició que reivindica el silenci, com una illa, com un espai de reflexió, com un temps màgic on posar en ordre les contradiccions interiors.

Segons l’artista, es tracta de nou peces creades per a un espai silenciós, com la mateixa Capella de Sant Joan. El silenci és una temàtica que molts artistes i creadors han tractat al llarg dels temps. En aquest cas, Avilés es centra en el misteri o l’enigma que hi ha al voltant del silenci a partir de poemes de Sant Joan de la Creu i José Ángel Valente.

Els materials emprats, juntament amb el sentit poètic, creen una relació interactiva amb l’entorn i es contextualitzen amb l’espai arquitectònic que les acull. Avilés aporta una visió religiosa i una altra de laica, que aporten dues maneres d’entendre l’ànima humana. Comissariada per l’historiador i crític d’art Joan Gil Gregorio, l’exposició va ser inaugurada el passat divendres i estarà oberta al públic a la Capella de Sant Joan fins el proper 11 d’abril.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: