Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Revisar-se la memòria pot ajudar a detectar de manera precoç malalties com l’Alzheimer

Els dies 19 i 20 de setembre s’ha instal·lat aquesta carpa a l’entrada del Ricard Fortuny per tal d’ajudar a conscienciar de la importància de revisar-se la memòria.

Aquest dissabte 21 de setembre és el dia mundial de l’Alzheimer, i al voltant d’aquesta data com han fet en els darrers anys des del Centre Sociosanitari Ricard Fortuny, han organitzat una activitat per ajudar a conscienciar de la importància de revisar-se la memòria.

Enguany s’ha instal·lat una carpa els dies 19 i 20 de setembre a l’entrada del centre per tal que les persones que ho desitgin puguin fer-se una petita prova per comprovar l’estat de la seva memòria. Xavier Montaner, neuropsicòleg del Ricard Fortuny, posava en valor aquesta revisió de la memòria que pot ajudar a millorar la funcionalitat de les persones que pateixen aquest tipus de malalties.

L’Alzheimer és la malaltia relacionada amb la demència més coneguda, ja que és també la més prevalent. Es considera que a partir dels 65 anys és més alt el risc de patir-la, però cal tenir present que és una malaltia que pot iniciar-se força anys abans de començar a manifestar-se.

Per aquest motiu es recomana fer-se revisions de la memòria que poder ajudar a fer-ne una detecció precoç. En cas de tenir dubtes sobre l’estat de la nostra memòria el millor és adreçar-se al metge de família.

Avui en dia encara hi ha molta estigmatització al voltant de les persones que pateixen algun tipus de malaltia psiquiàtrica, i accions com aquesta i altres al voltant d’altres malalties volen ajudar a visibilitzar-les, i fer que se’n perdi la por a parlar-ne i afrontar-la.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: