Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Regull explica que la planificació serà clau en els propers anys per la identitat del Penedès

Aquest dimecres l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha participat en el cicle Fòrum Gran Penedès a l’esmorzar col·loqui que tots els mesos organitza la Federació Empresarial del Gran Penedès.

La trobada, que comptava amb la participació també dels regidors Aureli Ruiz i Joan Manel Montfort, va reunir una trentena d’empresaris.
L’alcalde va plantejar quins són els trets que donen personalitat a Vilafranca i el Penedès, en especial tot el que té a veure amb el món del vi, la cultura tradicional i la qualitat de vida.
Va apuntar que un dels aspectes més candents és el de la planificació urbanística. Regull considera que el Penedès es troba en un moment clau que haurà de resoldre mitjançant la planificació que permeti mantenir l’ADN vitivinícola, però alhora doni també viabilitat econòmica a d’altres sectors. Això sí, sempre amb una planificació que tingui cura de l’entorn.

La planificació també haurà de tenir en compte altres aspectes de futur, força immediats, que poden alterar el creixement de la comarca. Com per exemple l’obertura del túnel de Vallirana o la finalització de la concessió del peatge de l’AP-7 a Martorell.

Una manera d’assolir que es mantingui el paisatge passa per fer que la gent pugui viure de la vinya. Regull va anunciar el projecte que està plantejant l’Ajuntament de Vilafranca de viver de cellers, per ajudar als petits productors a iniciar un negoci propi per comercialitzar els seus vins.
En relació al món de l’empresa va anunciar una inversió de 2M€ en la millora dels polígons, amb la construcció d’un carri bici que connecti el nucli de Vilafranca amb els polígons de l’entorn, que pot afavorir el trasllat als polígons a uns 2.000 treballadors.
Respecte a altres infraestructures clau per el futur, l’alcalde es va referir també a les obres de millora de l’estació de Renfe, de la que ja hi ha licitat un projecte amb una inversió prevista de 3M€, i també en clau de futur Pere Regull es va mostrar convençut que Vilafranca acabarà tenint parada de trens regionals, aprofitant les vies de l’AVE.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: