Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Regull considera que la Comissió d’Urbanisme només planteja dubtes tècnics al carrer del Comerç

L’equip de govern està treballant amb la Comissió d’Urbanisme per fer les modificacions tècniques que permetin aprovar la remodelació del carrer del Comerç.

Aquest divendres, en l’espai diàlegs amb l’alcalde, Pere Regull ha parlat sobre la demanda que han fet grups de l’oposició d’un ple extraordinari per tal de parlar sobre la remodelació del carrer del Comerç.

L’alcalde ha explicat que entén l’acció de l’oposició, però que el que ha fet la Comissió d’Urbanisme entra dins dels procediments habituals. HI ha tres opcions, es pot aprovar suspendre o denegar. En tractar-se d’un projecte important el més normal és que la comissió urbanisme suspengui el pla i demani aclariments o modificacions. No l’ha denegat en aquest cas, sinó que demana unes modificacions i aclariments en que ara s’hi està treballant.

En aquest sentit, ha refermat que el projecte que planteja l’equip de govern tirarà endavant ja que s’han mantingut converses amb la Comissió d’Urbanisme per tal de solucionar els punts que aquesta considerava incorrectes. Ha explicat que a nivell polític les premisses de l’equip de govern eren respectar les naus històriques, respectar els veïns que ja hi viuen en aquesta zona, i no fer-hi grans blocs a la façana del carrer Comerç, i que aquestes no es qüestionen.

Les consideracions que fa la Comissió són tècniques, i en aquest sentit s’està treballant per que els tècnics es posin d’acord, però en cap cas cal redactar de nou el projecte. Cal aclarir la qüestió de l’estudi econòmic i el sostre d’habitabilitat, la consideració que fa la comissió sobre manca d’equipaments i la consideració de la Rambla com a espai verds. En aquests dos darrers punts a més, Regull considera que hi ha contradiccions amb decisions recents per part de la mateixa Comissió en obres a Vilafranca.

Regull ha refermat la confiança en el tècnics municipals per defensar les propostes que han fet en el pla, i ha volgut tranquil·litzar els veïns. Sobre el ple extraordinari, ha explicat que és una potestat que tenen els grups de l’oposició de demanar-lo, i que per tant es farà i servirà per tornar a explicar la proposta del govern.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: