Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Incavi considera que cal regular la producció de raïm per solucionar el problema dels preus

Salvador Puig lamenta la situació que s’està vivint amb una aturada de la pagesia en plena verema, i reconeix que és lògic que vulgui fer sentir la seva veu davant d’uns preus molt baixos del raïm.

Des de l’Incavi, el seu director Salvador Puig entén que la pagesia vulgui expressar el seu malestar per una situació que afecta directament la viabilitat econòmica de moltes explotacions. Reconeix que és una situació que no té una fàcil solució. Per Salvador Puig cal anar capa a un producte de qualitat i a un preu que ho reflecteixi des del primer graó de la producció.

Per Puig cal tenir present que la qüestió dels preus és un tema de mercat i de relació entre empreses i proveïdors, i que poca cosa s’hi pot fer des de l’administració. El director de l’Incavi explica també que una solució és regular la quantitat de raïm per a cava que es produeix, i que en aquest sentit sí pot intervenir l’administració. De fet, com ja va fer la consellera d’Agricultura de la Generalitta, apunta que és el Ministeri qui hauria d’actuar per regular aquesta oferta de raïm que ajudaria a regular també els preus.

Salvador Puig considera que des del Consell Regulador s’està treballant per tal que hi hagi diferents tipus de cava; i que la voluntat és potenciar els caves de més qualitat que són també els de més preu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: