Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les 9 antifeixistes del Penedès recorreran la sentència judicial i exigeixen l’absolució

Consideren que el judici que es va fer al juny, 9 anys després dels fets, estava ple d’irregularitats i fets aleatoris motiu pel qual recorreran la sentència i demanen la seva absolució.

Dimarts a la tarda el grup de suport als 9 antifeixistes del Penedès, que van ser jutjats fa uns mesos per els fets que van succeir a Vilafranca l’any 2010 durant un acte de Plataforma per Catalunya, va fer pública la sentència i també les accions que pensen emprendre a partir d’ara.

Van anunciar que recorreran la sentència judicial que els condemna a nou mesos: tres de presó per atemptat a l’autoritat, tres més per desordres públics i tres mesos de multa per les lesions, per un total de 540€ per cadascun. La condemna contra els encausats suma quatre anys i mig de presó i 4.860€ de multa en total. Com va explicar Àlex Vendrell, un dels encausats, després de 9 anys que es va iniciar el procés judicial i un judici el passat mes de juny a Vilanova que consideren va ser ridícul, es refermen en demanar l’absolució i recorreran la sentència.

Consideren des del grup de suport que és una sentència condemnatòria totalment arbitraria i amb voluntat de criminalitzar la dissidència política i el moviment antifeixista. Per tant presenten recurs tant per la via dels fets com per les qüestions processals més tècniques.

Finalment, el grup de suport ha criticat el paper de la Generalitat com a acusació particular contra el moviment popular i la voluntat de posar fi a qualsevol expressió de dissidència política i criminalitzar el dret a la protesta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: