Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Grup de Suport dels 9 antifeixistes i el CDR han organitzat un cap de setmana antirepressiu

S’ha volgut mostrar el suport als 9 antifeixistes que aquesta setmana tenen un judici, que ja s’ha suspès diverses vegades, sobre uns fets que van succeir fa 9 anys a Vilafranca.

Divendres a la tarda i dissabte durant tot el dia es van dur a terme unes jornades antirepressives que volien ajudar també a recordar que aquesta setmana està previst el judici als 9 antifeixistes penedesencs per uns fets que van succeir l’abril de l’any 2010 a Vilafranca.

El primer dels actes organitzats era una xerrada per parlar de la repressió als moviments socials, que va comptar amb la participació de l’advocada i diputada al Parlament per la CUP Maria Sivent. Ella explicava que cal tenir clar que la repressió és inherent a la lluita social, ja que el poder l’utilitza per mirar d’aturar els moviments socials.

Sirvent recordava que la CUP sempre ha fet política des de fora de les institucions, i que continuaran fent-ho.

En l’acte hi era un dels 9 encausats per la contra manifestació que es va organitzar l’abril de 2010 per protestar contra una trobada de Plataforma per Catalunya a Vilafranca i que va acabar amb diversos incidents. Raimon Eras, recorda que fa 9 anys que estan a l’espera del judici, amb el desgast que això comporta. Explica que continuen demanat l’absolució.

La sala d’actes de l’Escorxador es va omplir de persones que van voler mostrar així el suu suport als encausats.

D’altra banda, dissabte es van organitzar un seguit d’actes durant tot el dia, primer al parc de Sant Julià durant el matí i a la tarda al Casal Popular. En el primer cas es va oferir un taller formatiu a càrrec d’Alerta Solidària, en que es van donar consells sobre com actuar en cas de ser detingut i identificat en el decurs d’alguna manifestació. Al matí es va acabar amb un dinar al mateix parc i una actuació musical. Els actes de la tarda, van consistir en una xerrada a càrrec d’Arran Penedès per parlar amb els més joves sobre organització i lluita juvenil.

El judici està previst per el proper dia 6 d’aquest mes de juny, al jutjat de Vilanova, i des del grup de suport als 9 encausats convoquen qui els vulgui acompanyar a les 9 del matí. Consideren què, donat el temps que ha passat, l’únic positiu és que en cas de condemna aquestes es redueixen a la meitat i per tant es podria evitar l’ingrés a presó.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: