Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Agustí Torelló Mata entén la reivindicació de Corpinnat però aposta per millorar la marca cava

La setmana passada es va fer públic que la DO Penedès i Corpinnat estudien la possible creació d’una nova Denominació d’Origen per a vins escumosos.

Clàssic Penedès, formada per 19 cellers que estan sota la DO Penedès, i Corpinnat, que agrupa 9 cellers que fins fa ben poc eren caves, estan negociant la creació d’una nova DO de vi escumós del Penedès. Tot i que les dues parts porten més de mig any de discretes negociacions, han deixat clar que encara no hi ha cap “preacord ni acord” signat i que no s’ha fixat cap termini per fer-ho tot i que hi ha “molt bona entesa”.
El Consell Regulador del Cava lamenta profundament que els cellers participants en aquest acord hagin pres la decisió d’autoexcloure´s del procés de renovació que s’està realitzant en el si de la DO i que té com objectiu reestructurar el Cava per adaptar-lo als nous reptes presents i futurs als que s’enfronta.
En el comunicat recorden que el pla estratègic que s’ha iniciat aposta per la qualitat i la diferenciació de la Denominació d’Origen Cava. Un pla que s’estructura en la segmentació i zonificació, la garantia i la promoció.
En relació a la qüestió, Àlex Torelló, de les caves Agustí Torelló Mata, no treu la raó a cap dels implicats, però lamenta que no es reforci la marca Cava que ha costat tant de generar.
Des d’Agustí Torelló Mata aposten per mantenir-se a la DO cava i treballar per millorar la imatge del producte, tenint clar que cal també una política de preus a l’alça.
Per la seva banda el CR de la DO Cava explica que els ‘sorprèn el secretisme amb el que s’han dut a terme aquestes negociacions per crear una “nova” DO que té com únic objectiu suplantar a la DO Cava i que els resulta difícil comprendre l’actitud de Corpinnat i la DO Penedès en actuar en tot moment a esquenes del sector.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: