Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Agnès Esquirol guanya la tercera edició del Premi Anna Maria de Saavedra

Agnès Esquirol guanya la tercera edició del Premi Anna Maria de Saavedra

A banda de la qualitat literària dels quatre contes que conformen l’obra premiada, el jurat ha valorat, sobretot, la capacitat de l’autora per tractar temes tan complexos i delicats com l’Alzheimer.

La filòloga i professora, Agnès Esquirol, amb el recull de contes Coses sublims, és la guanyadora de la tercera edició del Premi Anna Maria de Saavedra instituït per La Cultural Llibreria i Edicions i Propostes Culturals Andana amb l’objectiu d’ajudar a publicar la primera obra de creació literària a un autor novell resident a l’Alt Penedès. La iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.
A banda de la qualitat literària dels quatre contes que conformen l’obra premiada, el jurat ha valorat, sobretot, la capacitat de l’autora per tractar temes tan complexos i delicats com l’Alzheimer o les obsessions, i fer-ho, a més, sense incórrer en el sentimentalisme. Tot al contrari, el jurat ha destacat la consistència de les històries i la riquesa de matisos en unes històries en les quals hi aflora el drama, però també la ironia, la tendresa i l’humor, cosa que converteix aquests contes en uns relats rics i plens de vida. A tot això també hi contribueix la riquesa i el domini del llenguatge.
A la convocatòria d’enguany es van presentar un total de set originals de diversos gèneres literaris.
Nascuda a Sant Joan de Mediona, Agnès Esquirol és filòloga i doctora en Lingüística per la Universitat de Barcelona. L’any 2011 va publicar el llibre ‘Elogi de la vaguetat lingüística’, un assaig en el qual l’autora considera que el desajustament entre llenguatge i realitat s’acaba convertint en un estímul a l’hora d’establir i aprofundir una conversa o una comunicació formal.
El nom d’Agnès Esquirol se suma al de Pep Antoni Roig, guanyador de la primera convocatòria del Premi Anna Maria de Saavedra amb la novel·la ‘Abans de la boira’, i al d’Anna Mas, guanyadora de l’edició de l’any passat amb el recull de contes ‘Que tota aquella merda valgui la pena’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: