Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Protesta dels viticultors contra els preus baixos del raïm

Més de 200 viticultors de diverses organitzacions agràries protesten a Vilafranca contra els preus del raïm, que poden arribar a baixar fins a un 28%.

Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya i l’Associació de Viticultors del Penedès han convocat aquest matí a la plaça Àgora de Vilafranca, a les portes de l’INCAVI, una concentració per protestar contra els preus baixos del raïm. La convocatòria ha tingut una bona resposta, amb més de 200 persones concentrades.

Les tres organitzacions agràries han elaborat un manifest en el que denuncien que es preveu una davallada dels preus d’aquesta campanya que pot arribar fins al 28%, una situació que consideren insostenible.

Isabel Vidal, cap sectorial de la vinya i el vi de la JARC, ha estat l’encarregada de llegir el manifest.

Des de la Unió de Pagesos, el coordinador comarcal Rafel Ramon posava l’accent en l’entrada de capital estranger a les dues grans empreses cavistes.

Per la seva part, Santi Vallès, president de l’Associació de Viticultors del Penedès, afirmava que s’estan proposant preus de 30 cèntims, anant vint anys enrere en la valoració del producte, malgrat els esforços dels viticultors per obtenir un raïm de qualitat.

La concentració també ha comptat amb la presència de Xavier Vela, president de JARC a Catalunya i viticultor a la Terra Alta, qui destacava que els baixos preus són un problema global. Vela reclama, a més de preus dignes, cobrar en un temps raonable.

Els viticultors han demanat a l’INCAVI que faci de mediador per assolir uns preus del raïm dignes aquesta verema.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: