Dilluns, 26 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’interès per les vinyes i el paisatge principal atractiu per els turistes que venen el Penedès

L’oferta enoturística és un dels principals atractius per els turístes que s’acosten al Penedès durant els mesos d’estiu. L’ocupació en els establiments hotelers i masies rurals és força alt.

Aquests mesos d’estiu són forces les persones que s’acosten al Penedès per gaudir del paisatge, degustar vins i visitar bodegues del territori al mateix temps que conèixer el patrimoni cultural dels diferents municipis.

Aquest fet comporta que alguns dels establiments de turisme rural i hotels de la comarca registrin ocupacions importants. És el cas per exemple de Mas Palou, un allotjament de turisme rural situat al Pla del Penedès i que aquest estiu es troba al voltant del 90% d’ocupació. Maria Vallès, responsable de Mas Palou comenta que estan contents de com està funcionant aquest estiu, amb un gran nombre de visitants de fora del país que valoren la temàtica vinícola de la comarca.

Aquest 2019 estan registrant nivells d’ocupació similars a l’estiu passat. La seva clientela en temporada alta acostuma a ser estrangera i majoritàriament familiar.

Maria Vallès destaca també que cada cop més els visitants s’interessen per el paisatge del Penedès i l’entorn vitivinícola.

També estant tenint un bon estiu a l’hotel Casa Torner i Güell de Vilafranca, com explica el seu director Rubèn Romero. Comenta que tot i que durant l’any tenen molta ocupació d’empreses, a l’estiu i els caps de setmana els client d’oci és el principal a l’hotel. Aquest estiu els està funcionant força bé.

A l’estiu acostumen a tenir una ocupació al voltant del 80%, però Romero reconeix que en dates al voltant de la Festa Major s’arriba pràcticament al 100%. Un fet que passa també en les dates del Vijazz.

En el seu cas destaca que molts dels visitants que s’acosten al Penedès per oci ho fan motivats per l’enoturisme. Romero conisdera que Vilafranca i el Penedès ha fet una bona tasca de promoció.

Tot i que l’estiu és una època tranquil·la per aquest establiment, esperen tancar l’estiu amb una mitjana que superi el 75% d’ocupació.

Efemèrides

26 de febrer
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: