Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Masies rurals i hotels tornen a viure amb incertesa un cap d’any marcat per les restriccions

Reserves a darrera hora, i molta incertesa han estat la tònica els darrers mesos, però s’ha accentuat en un final d’any que no serà tant bo com es pensaven

La incertesa que s’està vivint aquests darrers anys s’ha fet palesa aquest final d’any també en les reserves per poder celebrar el cap d’any amb família i amics. Una opció habitual per a moltes persones és fer-ho en una masia de turisme rural. En el cas de la comarca, com explica la presidenta de Masies del Penedès, han viscut uns darrers dies amb moltes baixes a causa de la situació sanitària, i noves reserves que han arribat també en el darrer moment.

L’estiu, però també aquestes dates de Nadal i Cap d’Any són de les més fortes en quan a reserves habitualment. Les Masies són una bona opció per poder fer aquestes celebracions amb grup i amb tota la tranquil·litat. En els dos darrers anys estan notant però que la majoria de les reserves són de residents a la mateixa comarca o a la zona metropolitana, i han perdut els clients estrangers.

Àngels Monteagudo explica que han hagut d’adaptar-se a les noves situacions d’incertesa i poca previsió, amb reserves que arriben a mitjans de setmana per el cap de setmana, i pendents sempre que hi pugui haver canvis en la normativa o que arribi una trucada de cancel·lació amb l’excusa de la situació Covid.

Una altra opció de cara a cap d’any és passar la nit en un hotel, i aprofitar per fer-hi el sopar amb família o amics. També han notat però els efectes de la covid, ja que per exemple en aquest hotel del centre de la vila tenien una bona previsió abans de Nadal, però han patit força cancel·lacions de grups familiars. El seu gerent, Raúl Nuevo, apunta però que tindrien ara per ara un 30% d’ocupació, que tenint present el límit d’aforament al 50% no està malament.

Han canviat així el perfil de clients que tenien previst per aquests dies, que ha passat més de parelles que han decidit aprofitar el cap de setmana.

En aquest establiment oferiran la nit de cap d’any un sopar amb uns plats diferents dels habituals de la carta, amb un menú degustació maridat amb vins del Penedès.

Finalment també des de la Policia Local s’ha activitat de cara a aquesta nit de Cap d’Any un protocol d’actuació, amb el suport dels Mossos d’Esquadra, per vetllar que no hi hagi concentracions de gent o festes il·legals, i també fer controls d’alcoholèmia i drogues a conductors.

Sempre, com remarca el sots inspector Joan Vich, amb la premissa de proporcionalitat i seny en les actuacions.

De fet hi ha zones com pot ser la zona esportiva, on ja habitualment hi ha concentracions en dates festives, on es faran accions de control. El toc de queda a partir de la 1, sumat al tancament de l’oci nocturn els fa estar més alerta.

En aquest sentit també apunten que caldrà estar pendents entre les 12 i la 1 per evitar concentracions i consum als carrers.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: