Dimecres, 8 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ocupació desigual a hotels i cases de turisme rural durant l’estiu

La cinquena onada ha afectat força els hotels mentre que les cases de turisme rural xifren l’ocupació de l’estiu en un 90%.

A l’Hotel Casa Torner i Güell xifren l’ocupació dels mesos d’estiu en un 50%. Esperaven poder arribar al 60% però la cinquena onada de la pandèmia de coronavirus els va afectar i les cancel·lacions a finals d’agost, coincidint amb la festa major de Vilafranca, no van ajudar.

Rubén Romero és el responsable de l’Hotel Casa Torner i Güell.

La nota positiva ha estat la bona rebuda del nou restaurant, Cuina Gaig, que ha portat nova clientela atreta pel vessant gastronòmic de l’hotel.

En aquest hotel vilafranquí, la major activitat s’ha concentrat entre finals de juny i finals de juliol. El perfil de client ha estat bàsicament nacional, en molts casos parelles però també moltes més famílies del que és habitual. S’ha donat el cas que part dels clients feien estada a Vilafranca en el marc d’un viatge més llarg, sovint cap a la costa valenciana.

A l’Hotel Casa Torner i Güell esperen que l’activitat augmenti aquesta tardor quan les empreses tornin a viatjar i auguren una ocupació del 70%.
El cas és força diferent a les cases de turisme rural. La presidenta de Masies del Penedès i propietària de Can Farriol, Àngels Monteagudo, afirma que l’ocupació al llarg de l’estiu ha rondat el 90%.

L’estiu passat ja van notar un augment de la demanda i aquest estiu del 2021 han detectat menys reticències per part de la clientela en relació a la situació sanitària. Monteagudo també destaca que les cases de turisme rural són vistes pels usuaris com a espais segurs en un moment en què hi ha moltes ganes de reunir-se amb la família i els amics.

A les cases de turisme rural també han notat un lleu repunt del turisme estranger tot i que la majoria de clients han estat de Barcelona i l’àrea metropolitana i de la resta d’Espanya.

A Mas Palou, la seva directora, Maria Vallès, explica que han tingut visitants belgues o francesos, per exemple, tot i que la majoria han estat nacionals. Vallès valora positivament l’estiu.

La directora de Mas Palou comenta que al setembre solien tenir turisme procedent dels Estats Units i que la situació sanitària ha fet que aquest any no sigui així però espera que amb la vacunació es pugui anar reprenent la normalitat.

Les previsions per la tardor a les cases de turisme rural són bones, amb força caps de setmana i ponts ja reservats, tot i que estan detectant que cada vegada més les reserves es fan a última hora.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: