Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jornada sobre incendis forestals al CCAP

El cos de Bombers posa de relleu la necessitat de coordinar la gestió de l’emergència davant els comportaments extrems dels incendis forestals

La sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va acollir dijous passat una jornada coorganitzada amb els Bombers de la Generalitat sota el títol ‘Escenaris d’incendis forestals: noves realitats i nous reptes’. L’objectiu de la jornada era compartir l’evolució dels escenaris presents i futurs dels incendis forestals a traves de les veus de professionals especialistes que han viscut de primera mà grans incendis com els de Portugal, Grècia o Califòrnia.
Joan Rovira és el cap d’Emergències de la Regió Metropolitana Sud dels Bombers de la Generalitat.

L’augment de les temperatures, l’escalfament de l’atmosfera i uns boscos mal gestionats són alguns dels elements que fan que incendi pugui descontrolar-se en un temps mínim. D’aquesta manera, donar una resposta efectiva a l’emergència i garantir la seguretat de les persones és una tasca molt complexa en la qual la coordinació entre els cossos de seguretat resulta clau.

La jornada s’adreçava a responsables tècnics i polítics de les àrees de medi ambient, territori i gestió d’emergències dels ajuntaments de l’Alt Penedès, així com a persones i entitats vinculades a la gestió d’emergències a la comarca. La data i la celeritat de la convocatòria va fer que no hi hagués el quòrum previst i el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, es comprometia a seguir difonent la informació que es va donar a conèixer a la jornada.

Lluch també explicava que el Consell Comarcal treballarà per millorar la gestió dels boscos a l’Alt Penedès amb l’ajut de les Agrupacions de Defensa Forestal i altres administracions com la Mancomunitat Penedès Garraf.

La jornada del dijous va acabar amb una taula rodona moderada per la tècnica de Medi Ambient del Consell Comarcal Gemma Pellisa i que va comptar amb la participació de membres dels Mossos d’Esquadra, el cos d’Agents Rurals, Bombers, Protecció Civil, el Servei d’Emergències Mèdiques, la Federació d’ADF Penedès Garraf i l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: