Dijous, 12 de Desembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Surt al mercat el disc homenatge a Janio Martí, enregistrat a l’escola de Música de Vilafranca

Amb el nom de «Harlem Group Days» el disc és un homenatge al músic i director d’orquestra vilafranquí Janio Martí.

Amb el nom de «Harlem Group Days» el disc és un homenatge al músic i director d’orquestra vilafranquí Janio Martí. Es tracta d’una idea que fa un parell d’anys va tenir el seu fill, el també músic Josep ‘Pinyu’ Martí. La proposta repassa temes clàssics, reinterpretat per un grup de 6 músics i amb pinzellades d’estil jazzístic. Això sí, sense perdre l’essència i el caràcter ballable de les cançons.

El músic i director d’orquestra Joan Antoni Martí Soler, més conegut per Janio Martí, era pianista de formació. Va començar la seva carrera el 1957 i durant més de 40 anys va amenitzar les festes majors arreu del país. El fill de l’artista explica és emotiu gravar el disc d’homenatge al seu pare a Vilafranca, la que va ser la seva ciutat natal. Concretament, ha estat enregistrat a la tercera planta de l’Ateneu Municipal de la Plaça Penedès, a l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet, als que agreix la seva predisposició.

El repertori inclou temes clàssics com New York, New York; Volare o La vie en rose i també una cançó que en Janio Martí va escriure com l’himne de Carnaval de Sitges, que està com a bonus track. El disc és un homenatge a un tipus de música vinculada a l’orquestra i al ball de l’envelat.

A banda del CD en format físic, aquesta proposta musical es podrà escoltar en directe el proper 24 de juliol al Retiro de Sitges, un espai artístic i personal important a la vida del director i músic vilafranquí.

Programació

Ràdio Vilafranca

04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general
08:00
Penedès matí
Informatiu diari

Penedès Televisió

05:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
05:30
Pica lletres
Concurs per millorar l'ús del català, amb Clàudia Climent
06:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: