Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La vocalista Madeleine Peyroux obrirà el cartell de la 13ª edició del Vijazz

Aquest cap de setmana Vilafranca tornarà a ser l’epicentre dels millors vins Penedès i els grans noms del panorama del jazz internacional.

La veu nord-americana i cap de cartell de l’edició 2019, Madeleine Peyroux, serà l’encarregada d’obrir els 3 dies de concerts que portaran al Penedès autèntiques referències del jazz de tot el món. El president dels Tastavins destaca la qualitat del primer concert que inaugurarà el Vijazz 2019.

La música en directe, es maridarà amb l’oferta dels 30 cellers participants en la fira de vins. La Rambla Nostra Senyora tornarà a ser l’escenari de la fira. Una de les novetats és l’espai on es desenvoluparan els tastos. Enguany la Societat La Principal El Casal acollirà en dues sales, les 19 activitats que es portaran a terme i que serviran per a maridar els vins Penedès, caves i Clàssic Penedès amb productes d’alta gamma com foies, fumats o dolços.

Entre les activitats destaca el d’aquest divendres a les 8 del vespre en que la periodista i sommelier, Meritxell Falgueras, conduirà un tast de les referències guanyadores al 53è Concurs Tastavins Penedès i participants en aquesta edició del Vijazz.

Una de les característiques del cartell d’enguany és la rellevància de les dones. En aquest sentit la cap de cartell és la veu nord-americana, Medeleine Peyroux, que actuarà aquest divendres a dos quarts d’onze de la nit a l’escenari de la plaça Jaume I. La seguiran artistes amb reconeixement internacional com el saxofonista Archie Shepp, que actuarà diumenge amb el seu quartet, el pianista Monty Alexander i el seu trio que protagonitzaran una actuació única a Catalunya per a celebrar el seu 75è aniversari i Arturo O’Farrill & Antonio Lizana Quartet, que oferiran la vetllada més càlida i rítmica de l’edició d’aquest any el dissabte. Una altra de les novetats és el concert programat per a públic familiar. Dàmaris Gelabert oferirà un espectacle per a tots els públics que comptarà amb primeres espases del jazz català el diumenge a les set de la tarda.
D’altra banda el claustre de Sant Francesc tornarà a acollir el cicle “Elles i el Jazz”. 3 ocasions per a gaudir d’artistes femenines en un ambient relaxat amb el maridatge de caves. Les actuacions s’iniciaran amb la saxofonista, Muriel GrossMan, que oferirà un concert acompanyada del seu quartet el divendres. Dissabte serà el torn de la violinista, Elia Bastida, que actuarà acompanyada del Joan Chamorro Quartet. El cicle Elles i el Jazz el tancarà el grup The Sey Sisters el diumenge. Aquest trio de veus negres oferirà un viatge musical des del gospel fins la música africana, passant pel soul.
La fira comptarà amb un gran nombre d’activitats paral·leles com ara tastos, maridatges, exposicions i un llarg programa d’activitats per gaudir de la cultura del vi i el jazz. En l’edició de l’any passat més de 55.000 persones van assistir a l’esdeveniment i es van servir-se més de 75.000 consumicions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: