Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Vijazz torna a maridar vins i caves amb el millor jazz internacional

La tretzena edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès tindrà lloc el primer cap de setmana de juliol.

El Vijazz ha presentat la seva 13a edició a la Torre Banc Sabadell de Barcelona. El 5, 6 i 7 de juliol, Vilafranca acollirà un esdeveniment totalment consolidat a nivell nacional i internacional dins del panorama vinícola i cultural. Una aposta que combina la qualitat dels vins i caves del Penedès amb concerts gratuïts de grans referents del jazz mundial.
El festival comptarà amb artistes reconeguts a nivell internacional com Madeleine Peyroux, el saxofonista Archie Shepp i el seu quartet, el pianista Monty Alexander i el seu trio, el quartet de jazz caribeny d’Arturo O’Farrill o Antonio Lizana; també hi haurà actuacions de grups jazzístics catalans com Muriel GrossMan Quartet, Elia Bastida & Joan Chamorro Quartet i The Sey Sisters, a més de l’artista per a infants Dàmaris Gelabert amb el seu nou espectacle “És l’hora del jazz”. La Fira de Vins del Banc Sabadell Vijazz Penedès permetrà degustar més de 300 referències de vins del Penedès i de caves.
El director artístic del festival, Pere Pons, ha volgut posar èmfasi en la presència femenina “l’heterogeneïtat musical de les artistes d’enguany ens allunya de la figura típica de vocalista d’anys enrere”. El president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, ha destacat la rellevància d’esdeveniments com aquests “per a donar a conèixer la qualitat i potencialitat dels vins que s’elaboren al Penedès”.

També l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha remarcat la imatge de qualitat d’un territori com el Penedès que promou el festival.
La veu nord-americana, Medeleine Peyroux, actuarà el divendres 5 de juliol a les 21h a l’escenari de la plaça Jaume I.
Durant el cap de setmana, passaran per l’escenari de la plaça Jaume I artistes d’alt reconeixement internacional com el saxofonista Archie Shepp actuarà diumenge 7 de juliol amb el seu quartet.
Dissabte 6 de juliol serà el torn del pianista Monty Alexander i el seu trio. Una actuació exclusiva a Catalunya que s’engloba en la gira que l’artista està fent per a celebrar el seu 75è aniversari. El festival també presenta les actuacions d’Arturo O’Farrill & Antonio Lizana Quartet, que oferiran la vetllada més càlida i rítmica de l’edició d’aquest any el dissabte 6 de juliol, o Dàmaris Gelabert, que oferirà un espectacle familiar per a tots els públics que comptarà amb primeres espases del jazz català el diumenge 7 de juliol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: