Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La plaça de la Vila es torna a omplir amb suport als presos en el darrer dia del judici

Una vegada més la plaça es va omplir de pancartes amb les cares dels empresonats i dels polítics exiliats.

Aquest dimecres a la tarda va finalitzar el judici del ‘Procés’ i a Vilafranca, com va passar a la majoria de capitals de comarca de Catalunya, es va fer una concentració ciutadana de suport convocada per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana. Una vegada més la plaça es va omplir de pancartes amb les cares dels empresonats i dels polítics exiliats. La coordinadora de l’ANC a Vilafranca, Esther Güell, va assenyalar que la justícia espanyola es troba aïllada i tancada. Va fer referència a la interpretació dels fets a nivell internacional. per part d’altres juristes o també des de grups de treball de la ONU.

Güell va afegir al seu discurs la crítica a un Estat Espanyol que fa com si sentís ploure davant d’aquestes missives internacionals i que s’encaparra en perseguir la dissidència violentant les pròpies lleis i institucions.
Per la seva banda el president d’Òmnium Cultural a l’Alt Penedès, Jordi Parellada, recordava que quan va començar el judici ja es veia que no tenia les garanties suficients, amb una instrucció plena d’irregularitats. Un judici que Parellada va qualificar d’atemptat a la democràcia.

Parellada alertava que la unitat d’Espanya no està per sobre dels drets fonamentals. Per tot plegat des d’Òmnium i la ANC es demanava l’anulació del judici.
La concentració es va fer aquest dimecres a les vuit del vespre a la plaça de la Vila de Vilafranca i va comptar també amb la interpretació dels músics per la llibertat de les tres peces que toquen cada dia. El Cant dels Ocells, l’Estaca i Els Segadors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: