Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La FEGP vol liderar el canvi de model econòmic basat en el coneixement des de la «3a corona»

Aquest dimecres al matí la Federació Empresarial del Gran Penedès ha fet una roda de premsa per valorar els seus dos primers anys d’existència.

Aquest dimecres al matí la Federació Empresarial del Gran Penedès ha fet una roda de premsa per valorar els seus dos primers anys d’existència des que l’Associació d’Empresaris de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf i la Unió Empresarial del Penedès es van unir. La convocatòria ha tingut lloc a les instal·lacions del concessionari Autolica a Vilafranca.
El president de la FEGP, Martí Sistané, i el president adjunt, Santi Carda, han mostrat la seva satisfacció per la feina feta i han reconegut que queda també molta feina per fer.

Sistané i Carda han fet una crida a la unitat empresarial per la millora de la qualitat del treball al territori i han posat en valor la tasca de la FEGP per donar resposta a totes les empreses del Gran Penedès.

Els representants de la FEGP han destacat que són la cinquena organització empresarial catalana en representativitat. També han posat èmfasi en la bona situació geogràfica de les comarques del Gran Penedès. Però no han oblidat els reptes pendents.

Un d’ells és trobar tècnics especialitzats en el sector industrial, ja que es dona la paradoxa que hi ha persones a l’atur i empreses que no troben la mà d’obra qualificada que requereixen.

La millora de la formació, així com treure més partit de l’equidistància amb els mercats principals, són altres reptes a afrontar.
D’altra banda, Sistané ha fet una crida a l’administració local a les portes de la constitució dels ajuntaments perquè tinguin en compte la FEGP i la disposició de l’entitat a «treballar pel bé comú». En aquest sentit ha remarcat la importància de treballar en la millora de la mobilitat dels treballadors.

Sistané també ha apuntat que «ha arribat el moment de la tercera corona» i que el Gran Penedès pot liderar un canvi de model marcat pel talent, el coneixement, la innovació i la digitalització. I aconseguir un territori on, «a més de viure-hi bé, s’hi treballi bé».

La Federació Empresarial del Gran Penedès la conformen unes 950 empreses associades. L’objectiu és arribar al miler d’empreses l’any 2020.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: