Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El préssec d’Ordal i el meló protagonistes de l’edició d’aquest any de Cuina d’Estiu

La segona edició de Cuina d’Estiu centrarà l’atenció en oferir menús amb el préssec d’Ordal i el meló com a elements centrals, oferts per 18 restaurants del territori.

Un any més, amb l’arribada del mes de juny, des del Consell Comarcal amb la col·laboració del Gremi d’Hostaleria del Penedès es posa en marxa el projecte Cuina d’Estiu, que vol potenciar els productes de proximitat i els restaurants del territori. En aquesta edició es potenciarà la presència del préssec d’Ordal i del meló en els menús que prepararan els diferents establiments de restauració.

La consellera comarcal de Productes de la Terra, Susanna Mérida, destacava la voluntat de continuar lligant productes del territori amb la cuina en aquesta segona edició del Cuina d’Estiu.

L’edició d’enguany es farà aquests propers 14, 15 i 16 de juny, amb la participació de 18 restaurants de l’Alt Penedès, dos més del que van participar-hi l’any passat. Des del Gremi d’Hostaleria, Joan Carles Segura valorava positivament l’augment establiments que hi participen, i el fet que s’amplia també la cobertura territorial a la comarca. Explicava que el préssec és un producte que dona molt de joc a la cuina, més enllà dels postres.

Finalment, des de l’associació de productors artesanals, Josep Esteve explicava que el Préssec d’Ordal és un producte totalment consolidat i que s’ha fet un nom entre els consumidors. En el seu moment el conreu del préssec va ser un revulsiu al Penedès, com un complement a l’activitat de la vinya. Recordava però, que fa uns anys hi havia 1000 hectàrees de conreu de préssec al Penedès, però que ara ha quedat més reduït a zones molt concretes com pot ser la d’Ordal.

Amb aquesta proposta de cuina d’estiu, els restaurants participants ofereixen sobta el nom de El Penedès Tasta’l diversos menús amb el préssec d’Ordal o el meló de protagonistes i amb preus que van dels 25 als 30 euros. El llistat dels restaurants participants i els menús es pot consultar al web del Gremi d’Hostaleria del Penedès i a la del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: