Dissabte, 25 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Regulador del CAVA fa un balanç positiu de l’exercici 2018

El número d’ampolles de cava produïdes l’any passat va ser de més de 244 milions, una dada que marca el quart millor any de la seva història.

Aquest volum d’expedicions té un valor estimat de 1.146 milions d’Euros. D’aquest total d’expedicions, un 67,5% s’ha destinat al mercat internacional, unes exportacions que creixen un 1,8% i fixen un rècord històric. Aquestes dades situen el Cava en la primera posició del rànquing mundial d’exportacions de DO de “Mètode tradicional”, per davant de Champagne.
Es constata que en només 10 anys el Cava a incrementat les seves vendes fora de les nostres fronteres en més d’un 25%. L’intens treball de les bodegues està fent que la popularitat del Cava es dispari en nous mercats com Lituània, Polònia o Rússia i es mantingui estable en mercats principals com Alemanya, Estats Units o França. De Fet, las vendes a països de la Unió Europea concentren gairebé la meitat de les expedicions totals de Cava, amb un 47%.
Segons el president del Consell Regulador, Javier Pagès, tot i amb un menor nombre d’expedicions a 2018, el consum de Cava a Espanya no es va veure afectat i fins i tot va créixer lleugerament un 0,3% en volum, segons dades de l’informe Nielsen. L’informe també revela un increment del 2,9% en el valor econòmic de les vendes de Cava.
Les dades revelen que les accions que s’han dut a terme els darrers exercicis per part de la DO per ressaltar el valor dels caves de gama alta han donat els seus fruits a 2018. El segment Premium de Cava segueix creixent en percentatge sobre el total de producció. El Gran Reserva o superiors son les categories que més han crescut aquest any en un 20%.
Per altra banda, la categoria de Cava Ecològic va experimentar un espectacular increment de vendes del 76%, i a l’actualitat ja suposa un 4,3% del total d’expedicions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: