Diumenge, 25 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

’40 hectàrees’ i ‘Cultivare. La màquina natural’, premiats al festival Oenovideo

Dues produccions penedesenques han estat premiades en aquest veterà certamen que posa en relació el món del vi i el món del cinema en totes les seves dimensions.

El 26è Festival Oenovideo s’ha celebrat a França del 13 al 16 de juny. Dues produccions penedesenques han estat premiades en aquest veterà certamen que posa en relació el món del vi i el món del cinema en totes les seves dimensions.

El documental de Pep Puig ‘40 hectàrees, la terra i el pagès’ ha guanyat el Gran Premi Oenovideo 2019; mentre que ‘ Cultivare – La màquina natural’, de la productora penedesenca Centset, amb Oriol Gallart com a director, ha obtingut el premi Promoció.

‘40 hectàrees, la terra i el pagès’ és un documental que ofereix un espai de reflexió a un col·lectiu sovint marginat, tot partint de la convicció que el millor futur de la terra passa per la supervivència dels nostres pagesos. El documental forma part d’un projecte audiovisual més gran que inclou l’exposició homònima que es va poder veure al Vinseum a finals de l’any 2017 i la sèrie per a televisió que s’ha emès per Penedès TV des de llavors i que ara es pot veure a la carta.

Pel que fa al making of de la peça ‘Cultivare. La màquina natural’, és una proposta que explora el procés creatiu i ensenya l’entrellat de l’etiquetatge dels vins Cultivare de Domènech.Vidal, en el qual participen l’estudi de disseny vilafranquí Ladyssenyadora i la productora amb seu a Les Cabanyes Centset.

La selecció oficial del 26è Festival Oenovideo ha permès veure 37 pel·lícules en competició que provenien de 17 països diferents. Els films premiats en les diferents categories han estat 14 en total.

El festival ha confirmat en aquesta nova edició el seu caràcter internacional i ha premiat produccions de Sud-àfrica, Alemanya, Bèlgica, Espanya, França, Itàlia, Hongria i Geòrgia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: