Dilluns, 26 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La segona edició d’Obrim Vilafranca tindrà lloc el 9 de juny amb canvis organitzatius

La segona edició d’Obrim Vilafranca tindrà lloc diumenge 9 de juny i permetrà visitar una quinzena d’espais singulars de la vila.

Aquest dimarts al matí s’ha presentat a la Casa Macià la segona edició d’Obrim Vilafranca. La iniciativa vol mostrar el patrimoni cultural de la ciutat a través d’espais que habitualment no es poden visitar. Enguany tindrà lloc el diumenge 9 de juny.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i la regidora de Promoció Turística, M. Dolors Rius, han presentat la segona edició d’aquest projecte iniciat l’any passat i que va ser tot un èxit, amb una participació de més de 3.600 persones. La regidora ha explicat que l’objectiu continua sent «mostrar l’interior dels edificis patrimonials» i ha expressat la voluntat que Obrim Vilafranca formi part del calendari anual de visites turístiques a la ciutat.

La regidora ha reconegut que l’èxit de la primera edició «va desbordar les expectatives, però hi va haver capacitat de reacció ampliant horaris i nombre de visitants». En aquesta segona edició, algunes de les visites requeriran reserva prèvia.

Les visites als edificis es fan de la mà de guies i de propietaris o persones vinculades a cada espai. A més, al llarg del dia hi haurà ambientació d’època modernista a la plaça de la Vila i de l’època medieval a la plaça de Jaume I, actuacions musicals de l’Escola Municipal de Música M. Dolors Calvet als claustres de Sant Francesc i de la Trinitat i els restaurants de Vilafranca rebran les persones que portin un distintiu d’haver fet les visites amb una copa de vi o de cava del Penedès.
Per la seva banda, l’alcalde Pere Regull ha dit que és bo que es corregeixin les errades de la primera edició per evitar les cues. Per Regull, Obrim Vilafranca és una aposta més per un turisme de qualitat.

Enguany es podran visitar 15 edificis, dos més que l’any passat. S’hi incorporen Cal Posas, el Fòrum Berger Balaguer i l’església i el claustre de la Trinitat i causa baixa la Casa Aixelà, que ha passat a ser apartament turístic i està ocupat.

D’aquests 15 edificis, tres – la cripta i la basílica de Santa Maria, l’església i claustre de Sant Francesc i església i convent dels Trinitaris- es podran visitar de forma lliure i ininterrompudament de 10 a 14h i de 17 a 20h. Sis edificis s’hauran de visitar amb guia però sense necessitat de reserva prèvia. I sis edificis més s’hauran de visitar amb guia i amb reserva prèvia per Internet. Aquests són Casa Macià, Casa Serra i Coromines, Palau Baltà, Cal Posas, Fòrum Berger Balaguer i Casa Salvador i Collazo-Consell Regulador del Cava. Les reserves es poden fer a partir del dia 1 de juny a través de la web www.turismevilafranca.com o de forma presencial a l’Oficina de Turisme.

Efemèrides

26 de febrer
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: