Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Berta Bach de l’Institut alt Penedès premiada a les proves Cangur de matemàtiques

Berta Bach de l’Institut alt Penedès premiada a les proves Cangur de matemàtiques

Les proves es van fer el 21 de març arreu de Catalunya, i a banda de Berta Bachs en aquest quart lloc, cal destacar l’Arés Colet, que va quedar 47a d’un total de més de 26.000 alumnes de 1r d’ESO.

El passat 27 de maig al teatre Poliorama de Barcelona, Berta Bachs alumna de 2n d’ESO de l’Institut Alt Penedès de Vilafranca ha estat premiada en la categoria A ex aequo com a quarta millor classificada de 2n d’ESO en la passada edició de la prova Cangur. Cal tenir present que del seu curs hi hagué un total de 24.190 participants.

La vint-i-quatrena edició de la prova Cangur es va realitzar el passat 21 de març a tot Catalunya amb un gran èxit de participació, en total 124.889 alumnes entre 5è de primària fins a 2n de batxillerat. La prova Cangur és una activitat matemàtica impulsada per la societat internacional Le Kangourou sans Frontières per a estimular l’interès de l’alumnat per les matemàtiques i que a Catalunya organitza la Societat Catalana de Matemàtiques. Els problemes es basen més en el raonament i l’enginy que en coneixements matemàtics específics.

Berta Bachs forma part de la 16a promoció del programa ESTALMAT i assisteix tots els dissabtes del període lectiu dels cursos 2018-2019 i 2019-2020 a uns tallers que s’ofereixen a la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC a Barcelona. El programa ESTALMAT només s’ofereix a 25 alumnes de Catalunya i la Berta hi va accedir després de superar una prova selectiva el juny del 2018.

Cal destacar el paper dels alumnes del Club de Matemàtiques de l’Institut Alt Penedès, del qual n’és membre la Berta, com és el cas de l’Arés Colet de 1r d’ESO classificada en 47a posició d’un total de 26.554 participants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: