Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El curs de sommelier de l’escola d’Enoturisme ha tancat el mes de les D.O. amb l’Empordà

Totes les D.O. catalanes han presentat els seus vins i el seu territori als participants en aquest curs, que al llarg de 740 hores forma persones a l’atur com a sommeliers.

Dijous a la tarda es feia a les instal·lacions de la Fassina la darrera de les sessions dedicades a les D.O catalanes que durant les darreres setmanes han estat rebent els alumnes del curs de sommeliers de l’Escola d’Enoturisme.

Com explicava la directora de l’escola, Esther Garcia, en aquest cas es tracta d’un curs de formació per a persones a l’atur, que consta de 740 hores i que està reconegut per la Generalitat. Un curs que en l’edició de l’any passat va incorporar ja la visita de representants d’algunes Denominacions d’Orogen catalanes, però que en aquesta edició han volgut millorar encara més aconseguint que totes les D.O passessin per el curs. Una proposta que ha quallat en el que han anomenat el mes de les D.O i que dijous finalitzava amb la D.O Empordà. Garcia destaca que és una excel·lent oportunitat per que els alumnes puguin conèixer de la mà de responsables de les diferents D.O les seves característiques.

Per introduir cada una de les D.O es va demanar al periodista Ramon Francàs que fes una presentació genèrica de cada territori, que després és ampliada per cada un dels representats de la zona vinícola. En aquesta darrera sessió, el gerent de la D.O. Empordà Joan Benejam va ser l’encarregat de presentar els vins que s’elaboren en aquesta zona.

Abans d’iniciar la sessió, Benejam comentava que per ells és també important poder donar a conèixer els vins de l’Empordà i ampliar les visions que s’ofereixen en els cursos de sommeliers sobre el territori.

Després d’oferir una visió sobre el territori, les seves característiques i particularitats, els assistents van poder tastar diferents vins de la D.O Empordà per tal de comprova de manara pràctica els conceptes teòrics que els havien ofert abans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: