Dijous, 30 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Rafel Nadal ha presentat ‘El fill de l’italià’ a la llibreria l’Odissea de Vilafranca

El darrer guanyador del Premi Ramon Llull ha presentat aquest seu setè llibre, que ressegueix la investigació històrica en una època tant convulsa com els anys de la segona guerra mundial.

Rafel Nadal explicava, tot just abans de començar la presentació, que l’embrió d’aquesta història va sorgir en el decurs d’un club de lectura sobre ‘La maledicció dels Palmisano’ a Caldes de Malavella. Allà un participant va plantejar-li la història de 1.000 mariners italians que l’any 1944 es van refugiar a Caldes.

Nadal, a partir d’aquí ha escrit la novel·la ‘El fill de l’italià’. Una ficció basada en personatges reals i fets històrics.

La situació sorgeix a partir d’una fotografia d’un equip de futbol format per aquests refugiats italians i on hi ha una persona que se sembla molt al seu marit. La dona li explica al seu home, però aquest no en vol saber res, fins un anys després quan inicia la recerca del qui pensa és el seu pare.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: