Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Portes obertes al CFGS de Guia, informació i assistència turística a l’Enològica

Portes obertes al CFGS de Guia, informació i assistència turística a l’Enològica

És una oportunitat per conèixer un cicle formatiu de grau superior que permet obtenir el títol de guia turístic adaptat a l’enoturisme, una opció laboral amb molt de futur.

Aquest dissabte 23 de març tindrà lloc una jornada de portes obertes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia, informació i assistència turística adaptat a l’Enoturisme, en modalitat DUAL, que s’imparteix a l’Institut de FP Escola d’Enoturisme de Catalunya, amb seu a l’edifici de l’Enològica de Vilafranca.

La jornada s’iniciarà a les 11 del matí i cal fer inscripció prèvia al web escolaenoturisme.vilafranca.cat. En la jornada, s’emmarcarà el cicle dins la puixança del sector turístic. L’Estat és el segon receptor de turistes al món, amb més de 81 milions de turistes, Catalunya en rep 19 milions i Barcelona més 8 milions. La formació en turisme és, doncs, una professió de futur. A banda, el fet que estigui adaptat a l’enoturisme incloent en el curs mòduls de Tast, de Sommelieria i de Coneixement de les DO de Catalunya, millora les possibilitats d’ocupabilitat en un sector que a Catalunya està en creixement. Més del 80% de les inversions que es fan als cellers són en l’àrea d’enoturisme.

Segons dades d’ACEVIN, l’Associació Espanyola de Ciutats del Vi, el setembre del 2018 la despesa mitjana diària per enoturista s’havia incrementat un 3,4% respecte a l’any anterior, una xifra que sobrepassa els 160 euros per dia.

S’exposaran també en la jornada les sortides professionals del cicle, es presentarà l’equip docent, es realitzarà un tast amb vi o amb most per exemplificar una part de l’activitat que es fa al curs i, finalment es presentarà l’edifici i els seus espais de formació.

Els alumnes que acabin el Cicle Formatiu de Grau Superior obtindran el títol de Guia, Informació i Assistències Turístiques, que permetrà treballar en l’àmbit turístic. Es tracta d’una FP en modalitat Dual, que inclou 1.000 hores de pràctiques remunerades en empreses del sector. La inserció laboral dels alumnes del cicle és del 71,5%.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: