Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Vilafranca rep dos certificats de bones pràctiques per Vinyes per Calor i Vilafranca Inclusió

Vilafranca rep dos certificats de bones pràctiques per Vinyes per Calor i Vilafranca Inclusió

Els dos projectes han estat reconeguts com a bones pràctiques impulsades des de l’Ajuntament apostant per la millora i la innovació.

En el marc de la conferència sobre innovació democràtica i govern local, organitzada per la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Pi i Sunyer, el passat 14 de febrer, es van reconèixer les iniciatives de 81 municipis que han rebut el certificat de bona pràctica en el període 2014-2018 dins del Banc de Bones Pràctiques (BBP). El BBP és una iniciativa de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals, que compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, que pretén promoure la millora i la innovació en els governs locals.

En aquest acte van ser reconegudes dues bones pràctiques liderades per l’Ajuntament de Vilafranca. Una és el projecte VINYES x CALOR, que utilitza la biomassa de la vinya per generar energia tèrmica, i a la que als socis inicials, INNOVI, COVIDES i NOU VERD s’hi ha afegit l’empresa municipal d’ Aigües de Vilafranca que gestiona el Districte de Calor de la Girada i la Cooperativa vinícola de la Granada que està fent actualment la recollida a les vinyes.

L’altra bona pràctica reconeguda és el projecte VILAFRANCA INCLUSIÓ, que rehabilita habitatges buits a través d’un conveni amb els seus propietaris, per que sigui durant uns anys habitatges d’ús social; així és millora la vila alhora que es dona un ús social a un nombre important d’habitatges.

Per part de l’Ajuntament van recollir els diplomes acreditatius el regidor de Territori, Serveis Urbans i Medi Ambient, Josep M. Martí i el Coordinador de Projectes Estratègics, Jordi Cuyàs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: