Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’empresa d’Aigua subministrarà aigua calenta per calefacció amb el projecte Vinyes per Calor

L’empresa municipal vilafranquina assumirà la gestió d’aquest projecte, que un cop acabat el suport del Life europeu continuarà aportant energia a nous equipaments com ara el Ricard Fortuny.

El projecte Life que servia per impulsar la proposta Vinyes per Calor que ha estat desenvolupant l’Ajuntament de Vilafranca en aquest darrers anys ha arribat a la seva finalització. Com ja vam explicar, el projecte vilafranquí ha estat reconegut per l’ens europeu, i en la trobada amb els diferents socis que fins ara han participat en el projecte es va presentar la línia de treball que se seguirà a partir d’ara.
L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el regidor de Medi Ambient, Josep Maria Martí van explicar com s’havia desenvolupat el projecte fins ara, i avançaven que el resultat ha estat totalment positiu i per tant la voluntat és de continuar-lo amb un nou enfoc.
En aquest sentit, el tinent d’alcalde i president de l’Empresa Municipal d’Aigües de Vilafranca, Aureli Ruiz, explicava què després de l’experiència acumulada en aquests anys i veient l’aprofitament que es pot fer les restes de poda per generar energia havien decidit aplicar-lo ara a nivell empresarial i amb usos privats gestionant-lo a través de l’empresa municipal d’Aigües.
De fet s’utilitzarà ara per ara la caldera ja existent al districte de calor de la Girada i que ja dona servei a l’Arxiu i la llar d’infants El Parquet. Ara s’hi afegirà el nou Institut de la Girada i el Centre Sociosanitari Ricard Fortuny.
La idea del projecte és créixer amb servei a noves instal·lacions que puguin aprofitar aquesta energia generada per la crema de les restes de poda de la vinya. Aureli Ruiz apuntava que es podria oferir el servei per exemple a l’Hospital Comarcal o a les diferents instal·lacions de la zona esportiva, on de fet ja hi ha una caldera de biomassa que abasteix d’aigua calenta els vestidors del camp de futbol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: