Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La importància de l’aigua tema del març al Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit

La importància de l’aigua tema del març al Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit

El mes de març es commemora el dia mundial de l’Aigua, i amb aquest motiu des del Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit s’organitzen visites guiades tots els diumenges del mes.

El dia 22 de març és el Dia Mundial de l’Aigua i per aquest motiu durant tot el mes de març, el Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit ha programat visites especials que combinen la descoberta del Centre amb el Camí del Riu i els principals punts d’interès de Torrelavit.

L’aigua va generar un paper clau en els municipis de la conca del Riudebitlles, transformant la història, el paisatge i la societat d’aquests pobles de l’Alt Penedès i l’Anoia. L’ús que s’ha fet de l’aigua, en l’àmbit domèstic, gràcies a les fonts i safareigs; en el regadiu, mitjançant pous, rescloses i canals, i en l’àmbit industrial, amb la construcció de dotze molins paperers que des del s. XVII fins el s. XX van fer de Torrelavit un important centre industrial paperer.

Per mostrar la importància del paper de l’aigua i del riu al Penedès, el Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit ha organitzat tots els diumenges del mes de març una visita al preu de 4 euros que començaran a les 12 del migdia. Les visites començaran davant del Centre, i es farà un recorregut pels punts d’interès històric de Torrelavit fins arribar al Camí del Riu, on s’explicarà com era la indústria del paper en aquest territori, així com els molins paperers. També es visitaran altres espais d’importància vinculats amb l’aigua, com el recuperat Safareig de Terrassola, que va tenir un important paper social a Torrelavit.

Després, els visitants que vulguin, podran conèixer el Centre d’Interpretació de l’Aigua, un equipament recent la museïtzació del qual compta amb audiovisuals i fotografies històriques del municipi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: