Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La directora general d’Igualtat Mireia Mata parla d’igualtat a les empreses al fòrum FEGP

La directora general d’Igualtat Mireia Mata ha explicat les eines del Departament de Treball per contribuir a la igualtat en les empreses.

Mireia Mata ha protagonitzat aquest dimecres al matí una nova sessió del Fòrum Gran Penedès de la Federació Empresarial del Penedès i el Garraf. L’acte, amb un format d’esmorzar col·loqui, tenia lloc a les instal·lacions del Centre Àgora davant de representants de l’empresariat i l’administració pública del territori i amb la presència de la regidora d’Igualtat de Vilafranca Montse Arroyo. La directora general d’Igualtat ha parlat de les desigualtats que se segueixen donant en l’àmbit laboral entre homes i dones: principalment la bretxa salarial, que se situa en un 24%, l’anomenat «terra enganxós» que manté moltes dones en feines de nivell baix, o el «sostre de vidre» que no permet que les dones arribin a càrrecs directius dins les empreses. Amb la voluntat de combatre aquestes desigualtats, Mata ha explicat que el Departament de Treball ajuda les empreses a elaborar plans d’igualtat.

Mata ha explicat també que la igualtat no es pot abordar únicament des del món de l’empresa sinó que forma part d’un canvi de mentalitat de la societat. La directora general ha apuntat que la corresponsabilitat en la cura de les persones menors i dependents i les tasques de la llar és fonamental per assolir aquest canvi.

Mata també s’ha referit a l’actual concepció patriarcal de les feines, que sol deixar en un nivell inferior totes aquelles que tenen a veure amb la cura de les persones.

El Fòrum FEGP és un espai de reflexió que tracta temes d’actualitat i d’interès per a l’empresariat de les comarques penedesenques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: