Dissabte, 15 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El comitè de vaga del 21F convoca una assemblea oberta a la plaça de la Vila de Vilafranca

La setmana passada es va presentar públicament el comitè de vaga de Vilafranca per la convocatòria de vaga general d’aquest proper dijous, 21 de febrer.

El comitè està integrat per l’ANC, Òmnium Cultural, la Intersindical, l’ Assemblea Feminista La Ruda, CUP, ERC, Endavant O.S.A.N., el CDR, ARRAN, el Casal Popular de Vilafranca i La Barraca de la Festa Major Popular.

En un comunicat conjunt exposaven que «des de la primera onada repressiva contra les nostres institucions i espais de treball polítics i socials el 20 de setembre i l’1 d’octubre del 2017, l’estat espanyol ha seguit imposant el seu status quo contra tota iniciativa social, cultural i política dissident amb el seu tant defensat “estat de dret”, un estat sorgit d’una transició direccionada i dominada per les institucions i òrgans del franquisme». També denunciaven la persecució viscuda en els darrers anys.

Per aquests motiust, des de diferents col·lectius i organitzacions emplacen a participar de la vaga del 21 de febrer.

Els convocants volen denunciar la repressió a la dissidència política, exigir la llibertat dels presos i preses polítiques i el retorn de totes les persones exiliades, exposar la persecució i judicialització política i visibilitzar l’opressió i manca de llibertat d’expressió. També plantegen la vaga per exigir els drets i llibertats del poble català o reivindicar el dret a decidir.

D’altra banda la representant de la secció de la Intersindical a l’Ajuntament de Vilafranca, Marina Miró explica que també hi ha raons laborals en la convocatòria de vaga.

Per tots aquests factors, reivindiquen el dret a vaga com a eina de lluita per la justícia, la democràcia i la dignitat com a poble.

Des del Comitè de Vaga de Vilafranca convoquen aquest dimarts a dos quarts de vuit del vespre una assemblea oberta per tal d’acabar d’organitzar i gestionar tasques per el dijous.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: