Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El 7 de març s’inaugurarà l’exposició fotogràfica “Espais desnonats”, de Josep Ignasi Oms

El 7 de març s’inaugurarà l’exposició fotogràfica “Espais desnonats”, de Josep Ignasi Oms

La mostra de fotografia mostra espais urbans que s’han vist afectats per el pas del temps i les inclemències meteorològiques, fruit de la tasca d’arqueologia industrial de l’autor.

Continuant amb les propostes del programa d’arts visuals contemporànies, el proper dijous 7 de març a les 8 del vespre, s’inaugurarà a la Sala dels Trinitaris l’exposició del fotògraf Josep Ignasi Oms titulada “Espais desnonats”.

Comissariada per l’artista i escultor Ángel Camino, es tracta d’una sèrie de fotografies realitzades en el curs del treball documental d’arqueologia industrial i que te un alt valor plàstic.

El concepte de desnonament aplicat a aquest treball és congruent amb l’acceptació de descomprometre una activitat per la seva extinció o per canvi d’un altre en un espai construït. El temps, gràcies a l’acció de la natura, la degradació dels materials i les actuacions humanes espontànies sobre fàbriques, habitatges o murs, conformen formes plàstiques similars en textures, colors i grafismes pròpies d’algunes tendències de l’art contemporani.

A diferència de l’art, però, en aquest cas no es mostraran imatges pròpiament creatives, ja que no son producte de la imaginació de l’artista. Són captacions espontànies no manipulades, més enllà del moment subjectiu que representa la tria de l’objecte i el tipus d’enquadrament fotogràfic.

La inauguració de l’exposició anirà a càrrec del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi i serà precedida per la presentació que en farà l’arquitecte Josep Soler i Barceló. L’exposició es podrà visitar fins al dia 7 d’abril en els horaris habituals de la sala.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: