Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dissabte La Bresca organitza la tercera edició del mercat d’intercanvi de roba i complements

Per a participar-hi es poden aportar peces de roba o complements en bon estat, a excepció de sabates i roba interior; al Casal Popular de Vilafranca.

Aquest dimarts era el primer dia de recollida i també s’hi poden portar  dijous i divendres de sis de la tarda a vuit del vespre, o el mateix dissabte del mercat des de les 9 a les 10 del matí.

Aquest dimarts ja hi havia moviment al Casal Popular. Per exemple la calafellenca Laura Batalla hi va portar 10 peces. La Laura ja hi va participar l’any passat i repeteix l’experiència per que li sembla molt útil.

El mercat començarà  dissabte a les 10 del matí i aquest any s’allarga una estona més, per coincidir amb la proposta de vermuts del Casal Popular, finalitzant a dos quarts de tres de la tarda.

La Bresca és un grup de gent que va començar el maig del 2012 a fer comandes col·lectives de productes ecològics i de proximitat com fruita i verdura, pasta fresca, gra i altres.

Actualment fan comandes regulars de fruita i verdures, pa i ous, sempre apostant per un model productiu respectuós amb el medi ambient.

Fan comandes de fruita i verdura a El Tros d’Ordal, setmanals, de pa, a la cooperativa l’Aresta de Santa Coloma de Queralt, cada dues setmanes, d’ous de la Carme i el Sendo de Sant Marçal o de productes transformats de la Cuina del Comú Cooperativa.

Des de l’obertura del Casal Popular el novembre de 2014, es troben instal·lats allà i ara en son una secció més.

Es reuneixen els dimarts a la tarda al Casal Popular per recollir les comandes i cada setmana algú fa “torn” per recollir els diners de tothom i guardar-los a la caixa per pagar els productors la setmana següent.

A més organitzen algunes activitats al llarg de l’any com el mercat d’intercanvi de roba i complements d’aquest dissabte o un mercat d’intercanvi de llibres per Sant Jordi. De fet si algú no esgota els tiquets en l’intercanvi d’aquesta setmana els pot guarda per el de llibres o per el següent intercanvi de roba que s’organitzi en un futur.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: