Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Corpinnat comercialitzarà les seves primeres ampolles a la primavera ja fora de la D.O Cava

La marca col·lectiva de la Unió Europea Corpinnat de vins escumosos de qualitat arribarà al mercat aquesta primavera amb les primers ampolles que incorporaran en l’etiquetatge el distintiu de la marca

I ho faran ja fora de la D.O. Cava després que aquest dimecres al matí els 9 cellers que la conformen hagin presentat la seva baixa com a elaboradors de cava al Consell Regulador. Recordem que en aquests moments integren Corpinnat els cellers Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet-Can Feixes, Júlia Bernet i Mas Candí.

A través d’un comunicat expliquen que després de mesos de converses per intentar trobar una fórmula que permeti la convivència de la marca col·lectiva Corpinnat dins de la D.O. Cava ha estat impossible trobar una solució satisfactòria per ambdues parts. Remarquen que Corpinnat va néixer amb la clara voluntat de conviure dins dels Cava, però la darrera proposta d’integració feta per el Consell Regulador ha estat inassumible ja que comportava renunciar a la delimitació territorial, el reglament d’ús o els controls de qualitat externs; que són la base del seu projecte.

Des de Corpinnat es valoren les converses amb la nova junta de la D.O Cava sorgida l’estiu passat; i gràcies a les quals el Consell Regulador ha incorporat en el seu ideari la possibilitat de zonificar en un futur dintre dels límits de la Denominació d’Origen. Els elaboradors de Corpinnat però, lamenten que la D.O Cava no permeti la convivència de les marques Cava i Corpinnat en una mateixa etiqueta.

Expliquen que el seu projecte no és tan sols una garantia d’origen, sinó que és una aposta per defensar la singularitat del territori i les varietats dins del l’oferta internacional de vins escumosos. Potenciar l’excel·lència dels vins escumosos elaborats al cor del Penedès amb un dels reglaments d’elaboració més exigents del món i certificant els màxims estàndards de qualitat. Uns objectius que Corpinnat considera compatibles amb el Cava; però que diuen no s’ha entès d’aquesta manera des del Consell Regulador del Cava.

Davant d’aquesta situació, continua el comunicat, Corpinnat enceta una nova etapa amb el compromís de continuar treballant pel bé del sector, a favor de la pagesia com a motor de canvi i transformació i amb l’objectiu de situar els escumosos elaborats al cor del Penedès entre els millors del món. Finalment diuen que davant aquesta nova situació no prevista fora de la D.O Cava, Corpinnat obre un període de reflexió per encarar aquesta nova etapa.

Comunicat Corpinnat sobre la sortida del mercat

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: