Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Cobla Catalana dels Sons Essencials estrenarà el seu nou disc a l’Auditori de Vilafranca

En aquesta ocasió especial, la formació presenta a Vilafranca el seu quart treball discogràfic, en primícia i amb la col·laboració especial de l’EMM M. Dolors Calvet, el bateria Ricard Parera, Ivó Jordà a la gralla i els balladors del Joaquim Ruyra de Blanes.

Marcel Casellas i la Cobla Catalana dels Sons Essencials proposen la fusió de la música catalana i els seus sons explorant tímbriques que traspassen el sentit del temps i l’espai. Instruments de cobla amb percussions ètniques, veu i molta improvisació. Grans dosis de mediterraneïtat i jazz, ritmes i solos.

Una proposta que es troba entre el folk i el world music amb cançons d’amor, lluita i compromís. Un punt de vista sobre la vida mateixa que vol deixar ben clar que les coses petites poden arribar a ser molt grans. Marcel Casellas explicava que es tracta d’un CD elaborat entre l’octubre del 2017 i l’octubre del 2018 i que, per tant, el context polític els ha condicionat molt en aquest treball.

Casellas tot i ser natural d’Esplugues, fa 5 anys que viu a Vilobí i durant tota la seva carrera ha tingut força contacte amb el Penedès.

Amb nous tocs tímbrics i una exploració encara més a fons en el terreny de la improvisació, en aquest quart treball incorporen la guitarra elèctrica com a novetat al costat de la guitarra acústica i dels vents de la cobla (tenora, tible, flabiol, fiscorn i trompeta), combinats sempre amb clarinet, saxo, trombó i molta percussió.  La formació es caracteritza pel seu tractament desenfadat i sense complexos dels gèneres propis: cançons de tot tipus en forma de sardana o ball pla, jota i rumba.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: