Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC qualifica de govern espectador, passiu i sense projecte la sociovergència Vilafranca

Els tres regidors d’ERC a l’Ajuntament de Vilafranca han volgut fer balanç d’aquest 2018 i de fet del mandat encapçalat per el PdeCAT i el PSC que acaba el proper maig de 2019.

Així, Mònica Hill, Pere Sàbat i Josep Àlvarez han fet repàs de les accions de govern d’aquest darrer anys i dels precedents, en que consideren la tònica del govern municipal ha estat de manca absoluta de diàleg i d’un govern que improvisa i no planifica.
Pere Sàbat comentava que al llarg d’aquests anys s’han sentit moltes promeses de grans projectes que després han quedat en res, i posava l’exemple de la Universitat del Vi.
Des d’ERC consideren que cal planificar a llarg termini i donar respostes a les necessitats dels veïns i veïnes de la vila tot buscant grans acords de ciutat.
Josep Àlvarez per la seva banda feia una valoració global negativa d’aquest govern que considera té al·lèrgia a la participació ciutadana, com ho demostra que després de tot el mandat continuen sense haver-hi pressupostos participatius. Un model de govern que no té visió social, i que considera Àlvarez és poc agoserat. Posava l’exemple de l’habitatge, amb un miler de pisos vuits a la vila i sense que el govern actuï per solucionar el greu problema de les persones sense llar.
Remarcaven des d’ERC que el govern vilafranquí té poques polítiques socials i cap visió de planificació de futur. Així, Mònica Hill parlava d’un govern d’esquenes a la ciutadania i sens projectes. El qualificava d’un govern que arriba tard i que és espectador del que va passant. Com a exemple parlava del carrer del Comerç, un projecte que arriba després de 10 anys, sense respondre a les expectatives que hi havia, sense participació ciutadana i sense consens. Feia referència també a l’estació de tren, on es continua a l’espera de la seva remodelació i sense notícies de l’estació de regionals. Altres exemples eren l’espai jove que arriba després de 16 anys, l’alberg que després de 19 anys de la seva inauguració s’inscriurà a la xarxa d’albergs, els serveis funeraris que continuen amb el monopoli de l’empresa que els gestiona actualment i sense cap control sobre els preus per part del govern municipal.
Hill reclama un govern municipal que sigui actiu i aposti per grans acords de ciutat.
Consideren que cal un treball més col·laboratiu amb entitats, associacions i la resta de partits de la vila per tirar endavant amb més empenta del que fa l’actual equip de govern.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: