Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El taller de mural Capacitats ha arribat enguany a deu escoles de la vila

Vilafranca ha engegat el programa Capacitats 2018 per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que té lloc el 3 de desembre.

Els Serveis Socials de l’Ajuntament de Vilafranca organitzen conjuntament amb les entitats que formen part de la Comissió Municipal per al Benestar de les Persones amb Discapacitat un seguit d’activitats amb l’objectiu de treballar els eixos de sensibilització, inclusió i accessibilitat universal.
Dins del programa, aquests dies s’està fent el taller de mural Capacitats, conjuntament amb l’Escola d’Art Municipal Arsenal. L’activitat està adreçada a nens i nenes de 3r de primària. Hi participen 4 centres de secundària i 10 escoles, entre les quals l’Estalella i Graells.

Pel que fa a les activitats de sensibilització adreçades als centres de primària i que realitzen membres de les entitats de la comissió, l’objectiu principal és trencar l’estigma que pesa sobre les persones amb discapacitat o malaltia mental i apropar als infants, des de la perspectiva de la inclusió, la normalització i la diversitat, i a través del contacte directe les potencialitats que tenen totes les persones.

A l’Estalella, els nens i nenes han acabat el mural aquest dijous al migdia. Jordi Gibert, coordinador dels Recursos per emportar de l’Arsenal, explica que són personatges abstractes que representen una societat diversa.

Durant el mes de novembre, i al llarg del curs escolar, tenen lloc tallers de sensibilització a diversos centres educatius de primària i secundària amb la participació de les entitats membres de la Comissió Municipal per al Benestar de les Persones amb Discapacitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: