Diumenge, 17 de Novembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Casal i l’Agrícol commemoren conjuntament el centenari del naixement de M. Aurèlia Capmany

Tot plegat començarà el dimecres vinent al matí amb una matinal adreçada als estudiants de secundària de literatura catalana.

Les dues entitats i el Taller d’Assaig Teatre han organitzat diversos actes per recordar i divulgar la figura i l’obra de l’escriptora, pedagoga i política M. Aurèlia Capmany i aquesta setmana els presentaven en una roda de premsa al Casal.

Tot plegat començarà el dimecres vinent al matí amb una matinal adreçada als estudiants de secundària de literatura catalana. La comissària de l’any Capmany, Marta Nadal, oferirà una xerrada als joves a L’Agrícol i l’alumnat del batxillerat d’arts escèniques de l’IES Milà i Fontanals hi representarà una lectura de textos amb acompanyament musical.

A la tarda, a les set, també a L’Agrícol, Marta Nadal oferirà una conferència oberta a tothom i l’escriptor i professor Jordi Llavina glossarà dues obres de Capmany: ‘Quim/Quima’ i ‘Feliçment jo sóc una dona’.

El divendres serà el torn del teatre. El grup Taller d’Assaig Teatre portarà a l’escenari del Casal ‘Ca Barret! Viola del violer’. Abans de la representació hi haurà una copa de cava gentilesa de Caves Vendrell Olivella i una breu intervenció per glossar la figura de Capmany de la professora Anna Ruiz.
Ella mateix explicava a la roda de premsa que la importància de M. Aurèlia de Capmany com a escriptora, pedagoga, política i activista ha engrescat l’Agrícol, el Casal i TAT ha recordar-la plegats.

Per la seva part, en nom de Taller d’Assaig Teatre, Àngels Cunill explicava que és el tercer cop que representaran ‘Ca Barret! Viola del violer’ al Casal després d’una lectura teatralitzada el passat mes de juny pel dia de l’associacionisme cultural i una representació a l’Escena Penedès al setembre. Cunill explicava que l’espectacle ha anat evolucionant i en resumia el resultat.

L’ambició literària i l’experimentació incessant, juntament amb el compromís amb la seva col·lectivitat, esdevenen dues de les constants de Capmany, una dona polifacètica i transgressora que és una de les escriptores i intel·lectuals catalanes més importants del segle xx.

Programació

Ràdio Vilafranca

03:00
Posem-nos sèries
Sèries de TV de la mà de Cris&Clim
04:00
La cara B
Música electrònica amb Albert Millan i Joan Pancorbo
05:00
Cinc a la setmana
Efemèrides, amb Francesc Murgades

Penedès Televisió

03:45
El llargandaix
El Pla de les Palmeres
04:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.
04:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: