Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Amnistia denuncia els obstacles que pateixen dones després de denunciar violència de gènere

A través d’una instal·lació a la plaça de la Vila, Amnistia volia posar de manifest les complicacions que pot acabar trobant una dona que pateix violència de gènere per denunciar el seu cas.

Diumenge era 25 de novembre, i coincidint amb el dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones el grup Penedès d’Amnistia Internacional va instal·lar a la plaça de la vila de Vilafranca una parada informativa acompanyada de la campanya que s’està fent a nivell de tot l’estat sota el lema “No mas piedras/no més pedre” que vol visibilitzar els obstacles a què les dones s’enfroten després d’haver estat víctimes de violència sexual. Jesús Suriol, activista d’Amnistia, comentava que sovint la violència continua amb el procés que han de seguir les dones que denuncien.
Sovint unes dificultats que comencen ja en el moment de presentar la denúncia a la policia i continua per exemple amb la visita a l’hospital. Normalment per falta de tacte en l’atenció a les víctimes o per la sensació que se’ls pregunta i qüestiona per coses que no tenen a veure amb l’agressió que han sofert.
Suriol apuntava que des d’Amnistia consideren que els professionals que han de fer aquesta atenció i seguiment dels casos de violència de gènera haurien de tenir una formació específica.
A la plaça de la Vila, entre les 11 del matí i 2/4 de 2 del migdia de diumenge passat Amnistia convidava tothom a que fes el recorregut ple d’obstacles, basat en un cas real, que recorren les dones que han patit agressions sexuals i reclamen els seus drets.
A l’estat espanyol, segons dades de la Macro-enquesta de Violència contra les Dones de 2015, el 13,7 per cent de dones des dels 15 anys reconeix haver patit violència sexual en algun moment de la seva vida.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: