Dissabte, 24 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una caminada fins a la Torre de les Aigües inicia les activitats de tardor de Rius amb vida

El 7 d’octubre es va fer una passejada familiar fins la Torre de les Aigües. Durant el recorregut es van comentar els elements patrimonials que es poden veure al camí Fariner i al camí de la Bleda.

Aquesta activitat, organitzada pel Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca, forma part del cicle d’activitats “Rius amb vida al Penedès” que s’organitza conjuntament amb els municipis de Santa Margarida i els Monjos, Torrelavit, Sant Quintí, Sant Pere de Riudebitlles, Subirats i Sant Sadurní, i que es desenvolupa durant tot l’any en diferents espais fluvials d’aquest territori, per tal de donar a conèixer aquests ecosistemes, així com la feina realitzada per netejar i posar en valor aquests espais.
En aquest cas, com recorda la tècnica de medi ambient de l’ajuntament vilafranquí, Marta Vallès, era l’activitat que obria el cicle de tardor.
Al llarg del recorregut, i amb la participació de la cooperativa “Quatre passes, serveis ambientals” s’explicava com s’extreia l’aigua dels pous propers, o com s’aprofitava l’aigua d’aquests rius per fer anar molins, per rentar la roba i fins hi tot per pescar.
Es tracta d’un recorregut circular d’uns 4 quilòmetres, molt planer i accessible, que es feia en un parell d’hores amb sortida des de l’aparcament del costat del Complex Aquàtic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: